risikabel adfærd

Ganske som voldtægtslægen Karin Helweg-Larsen opfordre kvinder til, at overveje deres påklædning i forhold til risikoen for voldtægt, burde nogen måske opfordre DDR til, at overveje nyhedsværdi i forhold til risiko. BT kan fortælle, at en medarbejder hos DDR har været indlagt til observation for ebola efter et visit i Monrovia, Liberia.

Tilbage i 2012, mens den islamiske revolution i mellemøsten stadig var i sin begyndelse, blev en DDR-medarbejder, formentlig Puk Damsgaard Andersen, voldtaget ved Tahir-pladsen i Cairo. Artiklen i JP nedtoner det passerede, mens der på 180grader ikke blev lagt fingre imellem.

 

Citater:

 

Redaktionschef for Udland, Thomas Falbe udtaler i pressemeddelelsen:

– Det er selvfølgelig en skræmmende oplevelse for alle involverede, ikke mindst medarbejderen selv. Der er meget højt beredskab i forhold til ebola, og selvom det hurtigt blev vurderet, at der var tale om ingen eller lav risiko for, at han var blevet udsat for smitte, blev der reageret prompte. Nu har vi fået bekræftet, at han ikke har været udsat for smitte, og vi er selvfølgelig glade for, at det var falsk alarm.

BT, 3. oktober 2014

 

Det handler ifølge Karin ikke om, at kvinder i Danmark skal til at bære slør eller skal finde sig i, at man er nødt til at have sex med en mand, hvis man sender de forkerte signaler. Men i stedet er det en opfordring til, at kvinder også skal tænke sig om.
– Karin Helweg-Larsen, link som Karen Sjørup
Samme holdning hører man hos kønsforsker på Roskilde Universitet Karen Sjørup, der mener, at kvinder altid skal være klar over, hvilken form for risiko, de udsætter sig selv for.

Det er et skråplan, hvis man siger, at blot fordi du har en kort kjole på, er du selv ude om at blive voldtaget. Kvinder skal have lov til at gå klædt, som de vil, siger Karen Sjørup og pointerer, at man aldrig kan tale om, at kvinder selv er skyld i at blive voldtaget.

Samtidig understreger hun, at kvinder er nødt til at kalkulere deres risici. Når det handler om sex, er man meget afhængig af kulturelle koder, og i et multikulturelt samfund som Danmark kan man ikke umiddelbart tage for givet, at alle opfatter de koder ens.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s