Blæsevejr over Visayas

For et år siden blev Visays ramt af supertyfonen “Yolanda” og det var en drøj omgang med omkring 6.000 døde. Den seneste supertyfon af den kaliber var i 1897.

Den seneste uge har en ny tyfon, Ruby/Hagupit, med potentiale til, at blive en supertyfon været i an march.Det ser dog ikke ud til, at den bliver en supertyfon, men blot en tyfon af de kraftige. Og de kan sagtens lave ravage af den omfattende slags.

Vejrudsigten.

Modsat for et år siden, hvor advarslerne ikke for alvor blev taget alvorligt, har man denne gang, både privat og offentligt, forberedt sig bedre og langt mere omfattende. Omend det ikke er den totale mobilisering.

UH er pt i området og vil de kommende dage dække Ruby/Hagupit, hvis den ellers bliver en begivenhed.

Der er dog en opfordring: Bliver den en begivenhed af den slags, der får semi offentlige organisationer, såsom Mohammedansk Røde Kors, Mellemfolkeligt Samvirke etc. ud med raslebøsserne så giv dem ikke noget. Det er alligevel kun omkring 10% der bliver brugt på folk der faktisk er nødlidende. Og de 10% går forbavsende ofte til noget fuldstændigt håbløst, såsom Røde Kors undervands telte i Cebu City, venligt stillet til rådighed for folk, der kom flere hundred kilometer væk fra.

Haigografisk link til undervands teltene og et realistisk link.

Bliver Ruby/Hagupit til noget og man vil hjælpe så gør det gennem organisationer, der er “blå stemplet” af folk med du selv kender, der har lokal kendskab.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s