Jelved undgår udenlandske sygeplejesker

Jelved. Vi undgår. Også Udlændinge.

Året er 2009.

Tilbage i omkring 2009 overhørte jeg en samtale som fhv. formand for Dansk Sygeleje Råd, DSR, sygeplejeskernes fagforening, Kirsten Stallknecht førte med en bekendt. Samtale emnet var en forestående masse import af filippinske sygeplejesker. Stallknecht og DSR var overhovedet ikke begejstrede, og Stallknect havde været på en lobby mission hos den indflydelsesrige radikale politiker, Marianne Jelved på vegne af DSR. Jelved havde, fremgik det, været til god nytte, i forhold til, at undgå denne masse import. Nøgternt betragtet en ganske fornuftig aktion. DSR skal selvfølgelig være påpasselig med konkurrence og der er og var rigeligt med sygeplejesker i Danmark i forvejen.

Men det stiller et par af de fremmeste tilhængere af den såkaldte multikultur, i det lys som de fortjener, nemlig at når det kommer til dem selv, så gælder der helt andre standarder for at kalde folk racister, trække nazi-kortet og pleje af egen interesser. Derfor posteringen som i øvrigt selvklart er af anekdotisk karakter, hvad min egen del af beretningen angår. Heldigvis er der anden og mere håndgribelig dokumentation, som for så vidt kunne bære historien alene.

Pointen er denne: Jelved og Stallknecht er målt med den standard de omtaler andre efter selv fremmedfjendske, racistiske osv. Mens realiteten er, at Jelved og Stallknecht, blandt andre, er på det rene med, at den såkaldte multikultur de anstifter og indføre bl.a. medføre massevoldtægt af danske kvinder, en forbrydelse omfattet af folkedrabskonventionen. At de træder andre, i dette tilfælde filippinske sygeplejesker, under fode eller offentligt pisser på enkelt personer, er i den forbindelse dem inderligt ligegyldigt.

Lidt om baggrunden for Stallknechts lobbyering af hendes gode venninde Jelved, men først en note om hvordan filippinske sygeplejsker er uddannet.

Wiki giver dette historiske overblik over sygeplejen på Filippinerne.

Man starter i elementary som vare 6 år (er/ved at blive udvidet til 7 – 8), derefter 4 år i high school, derefter 4 års college. På college specialisere man sig, således i f.eks sygepleje. Derefter udestår et sæt af eksamner, hvorefter man bliever ”registered nurse”. Vil man arbejde i f.eks. USA skal man tage en NCLEX.

Her diskuteres den udfordring

http://allnurses.com/nurse-registration/requirements-taking-nclex-836624.html

Den danske sygeplejeskeuddanelse sidestilles efter aftale mellem USA og Danmark med NCLEX.

Så hvis man faktisk ønskede udenlandske sygeplejesker til Danmark og ser sproget som et problem kunne man blot etablere mulighed for at tage NCLEX på engelske, eventuelt under amerikansk kontrol i Danmark.

Tilbage til sagen.

I Berlingeren, også kendt som Pravda i Pilestræde, kom denne artikel tilbage i 2009 op.

Fra artiklen:

”200 filippinske sygeplejersker står med deres pakkede kufferter og er klar til at flytte til Danmark for at arbejde på de danske sygehuse, der lider under akut mangel på sygeplejersker.

Det er direktør i Health Care Danmark Birger Tordrup, der har formidlet kontakt til dem, og han fortæller om deres baggrund.

»De filippinske sygeplejersker har en fire-årig uddannelse, som det er tilfældet med de danske, og min vurdering er, at de er lige så fagligt velkvalificerede som sygeplejersker fra EU-lande.«”

”Næstformanden hos Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, har i mange år været bekymret over den voksende mangel på sygeplejersker, men mener, at vi skal passe på med kun at kigge efter udlandet.

»Der er forskellige forhold, der vanskeliggør ansættelsen af sygeplejersker fra den tredje verden, heriblandt kulturelle og sproglige barrierer. Vi skal først og fremmest se på forholdene herhjemme og forbedre dem, både med lønninger og arbejdstid osv. så vi kan få nogle af dem, der er hoppet væk fra faget, tilbage igen.«”

Samtidig med at DSR undsagde importen, både officielt ved Grete Christensen og ad “under hånden” kanaler ved ex-formand Stallknecht, så gik man i sit medlemsblad den stik modsatte vej og propaganderede tude historier og multikultur. Her og her (bl.a.)

http://www.dsr.dk/Sygeplejersken/Sider/SY-2010-01-8-1-Kort.aspx

http://www.dsr.dk/Sygeplejersken/Sider/SY-2009-18-27-1-Rekruttering.aspx

Fra artiklerne hos DSR (omvendt kronologisk følge, pun intended), link(I):

”Retur. Tre filippinske og syv thailandske sygeplejersker har måttet opgive drømmen om et job i Danmark efter et mislykket rekrutteringsforløb og er nu rejst hjem med stor gæld.”

”Danske hospitaler og ældreplejen mangler mindst 1.500 sygeplejersker. Alligevel er drømmen om at få foden indenfor i det danske sundhedsvæsen nu endegyldigt knust for de tre filippinske sygeplejersker, som kom til Danmark via det danske rekrutteringsbureau Scandinavian Nursing Bureau. Desuden er yderligere syv thailandske sygeplejersker, som bureauet skaffede til Danmark i foråret, rejst hjem uden at få job her i landet.”

Men det lykkedes ikke bureauet at skaffe praktikpladser, og de tre sygeplejersker rejser nu retur med en gæld på tilsammen 100.000 kr., som de har lånt for at betale for opholdet. Flordeliza Gimarino blev som omtalt i Sygeplejersken nr. 22 udvist i november, og de to sygeplejersker Bryan Lleses og Leonora Ligeralde rejste i midten af december:

“Bureauets løfter holdt ikke. Jeg vil nok være mere forsigtig og mindre naiv en anden gang. Men samtidig har jeg fået meget hjælp af mine danske venner her,” siger den 27-årige Bryan Lleses og henviser til, at private venner i Østjylland har hjulpet med penge til flybilletten og givet gratis logi de seneste måneder.”

Kredsnæstformand Gert Petersen fra Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland ærgrer sig over, at regionen ikke er bedre gearet til at modtage udenlandske sygeplejersker, der banker på:

“Der har været en meget stor velvilje i personaleafdelingerne, men i flere tilfælde har de enkelte afsnit ikke haft ressourcerne til at tage imod en udenlandsk kollega, som skal oplæres,” siger Gert Petersen. Han finder det trist, at regionernes gode intentioner ikke understøttes af midler til sprogundervisning og praktik på en dansk arbejdsplads.

Mangfoldighedskonsulent Anders K. Kristensen fra Region Midtjylland forstår godt ærgrelsen i Dansk Sygeplejeråd. Han fortæller, at regionens forsøg på at ansætte de tre filippinere strandede, fordi deres opholdstilladelse udløb. Samtidig blev det vurderet, at sprogundervisning til de tre sygeplejersker ville beløbe sig til omkring 100.000 kr. pr. person:

“Vi synes ikke, vi kunne betale omkring 100.000 kr. pr. næse for sprogundervisning. Det ville være “ulandshjælp” i stedet for hjælp til sundhedsvæsenet og sygeplejerskerne,” siger Anders K. Kristensen.

Artiklen skrevet journalist Britta Søndergaard

Og den anden artikel:

”Praktikhjælp. Dansk Sygeplejeråds Kreds Midtjylland vil forsøge at hjælpe tre filippinske sygeplejersker, der efter fem måneders ventetid i Danmark stadig ikke har fået praktikophold.”

””Vi har lyttet til den frygtelige situation, de tre sygeplejersker er endt i, og vi vil nu kontakte vores netværk af ledende sygeplejersker for at undersøge mulighederne for, at sygeplejerskerne kan blive ansat i et praktikophold. Vi håber, vores netværk kan hjælpe dem med at få fodfæste i Danmark som sygeplejersker,” siger kredsnæstformand Gert Petersen.”

Sover godt om natten igen
Han oplyser samtidig, at Kreds Midtjylland vil sætte tiltag i gang, der på sigt skal afværge, at andre sygeplejersker ender i samme situation.

“Vi synes, det er dybt problematisk, hvis håbefulde sygeplejersker bliver lokket til Danmark under falske forudsætninger. Vi vil derfor nu kontakte sygeplejerskernes internationale organisation, International Council of Nurses (ICN). De skal gøres opmærksom på, at der er firmaer, der kontakter asiatiske sygeplejersker via internettet, hvor de giver forkerte oplysninger om arbejdsvilkårene i Danmark. Efter vores vurdering med profit for øje,” siger Gert Petersen, der også vil kigge nærmere på den måde, Scandinavian Nursing Bureau har rekrutteret sygeplejerskerne på.”

Artikel af journalist Mille Dreyer-Kramshøj

Sammenfatning/konklusion:

  1. Uanset om man antager min anekdote som fri fantasi, så er det klart, at DSR spillede på to heste for de samme penge: Den multikulturelle løgn om fri indvandring som den ene hest og samtidig benhårdt satsede på at holde potentielle konkurrenter fra fadet, som den anden. Danske sygeplejeskerne vil gerne have billige polske håndværkere og danske håndværkere vil gerne have billige filippinske sygeplejesker…
  2. Filippinske sygeplejesker er, hvis de har bestået den fulde filippinske sygeplejeske eksamen potentiel arbejdskraft. Problemet er bare det samme i Danmark som på Filippinerne: Der er rigeligt med en sygeplejeske uddannelse.
  3. Når Marianne Jelved står med våde hunde øjne (tilbage i 90’erne brugt hun mascaré som 70’er tyske porno modeller), og prædiker multikultur, så er hun fuld af løgn og hun ved det udmærket selv.
  4. Kirsten Stallknecht varetager som en anden gullachbaron sin medlemmers interesse i, at have højtlønnede lavintensive jobs til rådighed. I marxist lingo: Deres klasse interesser i, at udpine den produktive del af den Danske befolkning.

Tillæg:

Næstformand i DSR i 2009 var Dorte Steenberg, som det “gæstede” det fascistiske parti Enhedslistens årsmøde. Gæster hos det parti betyder almindeligvis enten, at man er kommunist/fascist, hemmeligt, ukendt eller kendt.

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s