Kronprins i modvind

Kronprins Frederik er kommet i strid modvind efter en køretur på en bro, der ellers var lukket pga af storm. Det har så fået det sædvanlige slæmg af politikere og sjovnalister til, at forlange at han og han entronage fra PET skal undskylde. Hvilket de lydigt har gjort. Læs f.eks her.

Det har så fået politiker Søren Pind til at kommentere på FB:

Jamen tillykke til dem, der nu fik både PET og Kongehuset til at undskylde. Så har I ligehedshipoer været hele raden rundt. Politikere, Embedsmænd, Kongehus – alle skal nu sige undskyld for at være til. Selv vores statsoverhoved og vores kommende Konge skal nu rende rundt og sige “undskyld undskyld undskyld”. Hvor patetisk, latterligt, småligt, småskoet, lighedsfascistisk kan det hele egentlig blive! Bvadr!

Og man kan jo spørge hvad man egentlig skal med en konge. Jyske lov giver noget af svaret. Fra fortalen:

Loven skal være ærlig og retfærdig, tålelig, efter landets sædvane, passende og nyttig og tydelig, så at alle kan vide og forstå, hvad loven siger. Loven skal ikke gøres eller skrives til nogen mands særlige fordel, men efter alle deres tarv, som bor i landet. Heller ikke skal nogen mand dømme mod den lov, som kongen giver, og landet vedtager; men efter den lov skal landet dømmes og styres. Den lov, som kongen giver, og landet vedtager, den kan han heller ikke ændre eller ophæve uden landets vilje, medmindre han åbenbart handler mod Gud.

Hvis kongen handlede mod Gud så var retsfølgen at man havde ret til, at gøre oprør mod ham. Og han kunne give loven som så skulle vedtages. Og tage sig af retsvæsnet og forsvaret af landet.

I dag er problemet at der ikke er nogen modvægt mod vore politikere, f.eks. en konge der kunne nedlægge et veto mod love. Og der er ikke sat noget andet i stedet. Så politikerne kan te sig som det passer dem, og det gør de så. I dag i den kulturmarxistiske pamflet Politiken kan man så læse noget, der minder om opdragelse af vælgerkvæget fra to af de mere infame af slagsen, Mogens Lykketoft kendt for isalamofili og jødehad, samt Christine Antorini, en simple karriere politiker af vist nok eurofil observans. Fra artiklen:

I år er det 100 år siden, grundloven af 1915 trådte i kraft, og dermed fik Danmark en ægte demokratisk forfatning. Her blev mænd og kvinder ligestillet, både som vælgere og som kandidater ved valg.

Godt halvdelen af vælgerne vurderes at have lav demokratisk kompetence. Den demokratiske kompetence, dvs. evnen og viljen til samt muligheden for at øve indflydelse på beslutningsprocesser i de strukturer, institutioner og virksomheder, den enkelte indgår i, er i høj grad socialt betinget.

Skolevalg er en autentisk afholdt valghandling for ca. 75.000 elever i 8.- og 9.-klasser over hele landet. Der bliver stillet stemmebokse og valgurner op på skolerne, og eleverne får udleveret valgkort og stemmesedler. Skolevalg holdes for netop 8.- og 9.-klasser, da det er det er seneste tidspunkt, hvor vi kan være sikre på at nå alle på en årgang.

Det hele kulminerer torsdag 29. januar, når eleverne sætter deres kryds ved et af de ni partier, der er opstillingsberettigede til Folketinget.

De elever, der ikke har været med deres mor eller far henne at stemme som børn, og som måske derfor ikke føler sig hjemme i valghandlingen, får således muligheden for at prøve at stemme, så de er helt trygge ved at gøre det, når de fylder 18, og det rigtig gælder.

Så må vi ikke håbe eleverne stemmer forkert. Eller har været udsat for noget der har gjort dem til racister.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s