Ansvaret

Oven på jihad angrebet mod Lars Vilks kommiteens møde i Krudttønden på Østerbro meldte DFs Aia Fog ud, at hun så et ansvar hos Det Radikale Venstre for angrebet.

Aia Fog udtaler til JP:

”De Radikale har siden 1983 tilladt en udvikling, hvor vi har fået ekstremister lukket ind i vores midte, som kan finde på det her,” siger Aia Fog med henvisning til udlændingeloven fra 1983, der gav en forbedret retsstilling for asylansøgere.

Mener du, at De Radikale har et ansvar?

”Ja, jeg mener at De Radikale har et stort ansvar. Det var dem, der fik udfærdiget udlændingeloven a 1983.”

Hvordan kan De Radikale være årsag til det, der skete i weekenden?

”De Radikale står for de ekstremt åbne grænser. Vi har fået vedtaget en udlændingelov, som åbner vores grænser fuldstændig, og som ikke har kunnet dæmme op for, at vi nu står med en ekstremist, som har angrebet vores samfund og de værdier, som er bærende for vores retssamfund.”

Som det vidst er klart, så er det ansvar Aia Fog taler om ansvaret for 1983 udlændingeloven og ikke et direkte ansvar ved for eksempel, at have bevæbnet jihadisten.

Ikke desto mindre svarer den radigale Camilla Hersom igen som om Aia Fog havde beskyldt hende og de radigale for, at have haft en finger på aftrækkeren. Det svider åbenbart. Ligeledes til JP udtaler Hersom:

”Der vil altid være enkelte skruppelløse personer, der kynisk prøver at bruge en tragedie som denne til at promovere sig selv. Det er tilfældet her, men det tager jeg ganske roligt, for jeg tror, alle kan se, at det er en absurd påstand, hun kommer med, ” siger Camilla Hersom.

”Det vil være på sin plads at trække dem tilbage. Politikernes fremmeste opgave lige nu er at mane til besindighed og ikke begynde en politisk mudderkastning på så lavt et niveau,” siger Hersom.

Når man læser på diverse debatfora står det klart, at Aia Fog langt fra er den eneste, der mener, at den førte politik har gjort, at det kunne komme så vidt. Hvad siger du til det?

”Der er utrolig stor forskel på at have en politisk debat, hvor vi kan sige, hvad vi mener om årsager og virkninger. Den vil jeg gerne være med til at tage. Men hun laver en direkte kobling mellem en enkelt persons vanvittige gruopvækkende handlinger og mit parti. Og det er for absurd.”

Absurd? Var det eller var det ikke, de radigale der fik gennemtrumfet 1983 udlændingeloven? Er det eller er det ikke de radigale og deres hoforganer, såsom Samarbejds-Politiken og Des-Information, der har holdt debaten om udlændinge og muhammedanere i et jerngreb gennem belyvninger af ordentlige og hæderliger personer med absurditeter om nazisme, racisme, fascisme og alt muligt andet godt? -Som i øvrigt er venstrefløjens arvegods.

Anyways, så kom partiformand Tulle på banen og legede kat med musen med de radigale. Ligeledes fra JP:

Det er en holdning, som De Radikales leder, Morten Østergaard, tirsdag morgen har betegnet som “absurd”[at de radigale skulle have et direkte ansvar, UH], og som Thulesen Dahl nu også afviser fuldstændigt.

– Det, der er sket i weekenden, er ene og alene den gerningsmand eller de gerningsmænd, der står bag, ansvarlig for.

– Og det ansvar skal man ikke på nogen måde tage fra de pågældende ved at blande det ind i en diskussion om, hvad andre har gjort politisk gennem årene.

– I samme øjeblik man lægger et politisk ansvar på noget som dette, så begynder man at undskylde eller lægge en formildende omstændighed ind, siger Thulesen Dahl.

Hvad siger du til, at en af dine folketingskandidater er ude og give De Radikale et medansvar for weekendens terror?

– Der er ingen beskyldning fra vores side om, at andre end gerningsmanden eller gerningsmændene har ansvaret for det skete, understreger Dansk Folkepartis formand.

Det ville da også være helt nyt, hvis de radigale skulle vedstå sig et ansvar. Radigale beskylder notoriske andre for, at være årsagen når virkeligheden trænger sig på. – Ingen er jo så klog som en radigal. Men historisk giver det god mening, thi de radigale er på den måde sluppet for, at stå til ansvar for deres samarbejde med Hitler, Stalin, og andre massemordere.

Men det bliver sjovere. DFs grand old man, den altid skarpe Mogens Camre skære det ud, der må siges. BT har spurgt:

»Jeg vil sige det på den måde: Alle, der har sagt nej til vores krav om at lukke grænserne er medskyldige. Sagen er den, meget enkelt, at de ting, vi ser, har vi set i hundrede år i Mellemøsten, har vi også set i stigende grad i de sidste 30-40 år, og så tror man, at man kan lukke den kultur ind, og så sker der ingenting. Så er man bare historisk analfabet,« siger Mogens Camre.

»Jeg vil sige det sådan, at det store flertal på Christiansborg har et ansvar. I hvert fald burde enhver efter 11. september 2001 have fået lukket øjnene op. Alle partier undtagen Dansk Folkeparti har lukket øjnene og har ikke villet se. Så enkelt er det,« siger Mogens Camre.

DFerens udtalelser bliver modtaget med hovedrysten fra Socialdemokraterne.

»Det her er helt utilstedeligt, og jeg synes, Kristian Thulesen Dahl (DF) må komme ud og tage afstand fra det her. Der er kun en, som er skyldig i det her, og det er gerningsmanden. Vi skal ikke finde bortforklaringer eller undskyldninger for den gerning, han har lavet,« siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Ole Hækkerup (S), til poliko.dk.

»Det tager vi stilling til i forhold til de personer i Dansk Folkeparti, som vi synes, vi har et behov for at forholde os til. Sådan håndterer vi det,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Ifølge Mogens Camre selv står han langt fra alene i Dansk Folkeparti med holdningen om, at alle partier undtagen DF har et medansvar for terrorangrebet.

»Det tror jeg, at alle er enige i. Der sker ikke noget, før vi har 90 mandater. Problemet har været, at man tror, at man ved eftergivenhed og søde ord og mange penge er i stand til at integrere folk, som griner højt og siger »vi vil sgu ikke integreres. Vi vil have det her område. Vi vil have indført sharia. Vi vil have et kalifat. Rend og hop med jeres integrationsindsats«,« siger Mogens Camre.

Spørgsmål: Det er vel langt fra alle muslimer, der siger det?

»Nej, nej, det siger jeg ikke. Det er et mindretal. Men hvis det mindretal er på bare to procent, så er der mange terrorangreb i vente. Hvis det er to procent eller en halv procent – det er rigeligt til mange skyderier i fremtiden.«

Som tyven sagde til afhøringen hvor han benægtede indbrud: Det var ikke dét hus jeg brød ind i.

Tillæg:

Oven på Camres udtalelser kommer Søren Espersen på banen i BT:

»Alle har jo ret til at komme med et indspark i debatten, men det er i mine øjne regulært vrøvl. At tage skylden fra folk er noget, det danske behandlersamfund i høj grad har brugt, men det accepterer jeg ikke. Den skyldige er ham, der trykkede på aftrækkeren og hans medsammensvorne, der hjalp ham med at gemme sig og skaffe skydevåben,« siger Søren Espersen til Berlingske Nyhedsbureau..

– Hvis nogen skulle være i tvivl om, hvilket hus der er brudt ind i.

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s