Chefer for islam

Samarbejds-Politiken lader en række chefer fra det delvist private erhversliv udtale sig om “udlændinge”, hvilket som bekendt er kaudervælsk for, at flere småpiger skal analvoldtages pga deres etnicitet og hvide hudfarve af tilkaldte jihad-soldater.

Hvis erhvervslivet rent faktisk ønskede, at det blev lettere at importere arbejdskraft med unikke kvalifikationer, så kunne de jo foreslå det kompromis, at der blev lukket af for fup asylanter fra MENAP og åbnet behersket for andre. Man er selvfølgelig udemærket klar over, at når nazisterne hos bl.a. de radigale taler om “udlændinge”, så menes der muhammedanere og ikke eksempelvis filippinske sygeplejesker eller designere. Alligevel stiller man op som propaganda subjekter for de aller sorteste tendenser.

Fra artiklen:

Christian Gollasch, vice president i Carlsberg:

Jeg og andre udenlandske ansatte har bemærket tonen i debatten. Den spiller en meget vigtig rolle, når der gælder Danmarks mulighed for at tiltrække udlændinge. Der er kolleger i Carlsberg og i andre selskaber, som er lidt bekymrede over tonen, som visse partier og politikere benytter.

Vi er også klar over, at Danmark ikke er det eneste land i EU med den her debat, og ikke det værste. Det er fint at diskutere, hvorvidt der er jobs til danskerne. Men der er nødt til at være en differentiering mellem højtuddannede med særlig ekspertise og andre. De højtuddannede tager sædvanligvis ikke et job fra en dansker.

En af vores vigtigste opgaver på hovedkontoret her i København er at udnytte viden fra de 37 lande, Carlsberg opererer i, og at sprede den ud i hele organisationen. Vi er en international virksomhed, der er nødt til at trække på folk fra mange lande. Vi har brug for folk med erfaring i at køre en international forretning som Carlsberg. Mange danskere har den erfaring. Men der er stor konkurrence om dem.

Jais Valeur, koncerndirektør i Arla Foods:

Vi har generelt ingen problemer med at skaffe udenlandsk arbejdskraft. Det vigtige er, at virksomheden har en profil og et image, som gør, at folk har lyst til at komme og arbejde for dig. Det er klart, at al den politiske snak om udlændinge ikke er positiv i den sammenhæng.

Som virksomhed er vi afhængige af, at vi kan tiltrække de her mennesker. Både i dag og i morgen. Og hvis ikke vi kan det, rykker de her arbejdspladser ud af Danmark. Det er det, der optager mig allermest – hvis ikke vi har forhold, der gør, at folk finder det attraktivt at komme til Danmark og arbejde, rykker de jobs bare et andet sted hen. For det skal løses under alle omstændigheder, og vi er afhængige af at kunne tiltrække de bedste.

Behovet for internationale specialister synes jeg egentlig, der er en okay forståelse for hos de fleste politikere. Hvis ikke vi kan konkurrere på det bedste talent, kan virksomhederne heller ikke konkurrere.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s