Thornings: Stephen fik betalt billet

Historien viser sig at være en and. Dels fremgår det, at der var taget ægtefælleudgifter med (nederst i posten), dels her, at ministeriet har klargjort forløbet, enten nu på given foranledning eller tidliger.

Stadigvæk er det dog et godt spørgsmål, ikke mindst i lyset af GGGI hysteriet omkring Lars Løkke, hvad der gør det rimeligt at HTS får betalt en fornøjelsestur for sig og sin ægtefælle til en sportsbegivenhed.

_________

Opdatering / reflektion 18. juni kl. 05.50

Sagen kan være simpel, nemlig at rejse- og ferieplaner ændre sig op til rejsen faktisk finder sted, og at netto beløbet på kr. 6.737,-  blot er Thornings billet København – London, samt transfer. Thorning har så blot i vanlig stil lagt officiel- og ferierejse så behændigt, at skatteyderne ender med at betale hendes ferierejse (del af). Ved en fejl der har rod i den oprindelige rejseplan, har Statsministeriet så angivet at der indgår ægtefælle udgifter.

Det kan imidlertid også være, at Thorning, igen i vanlig stil, har benyttet ændringer i rejseplaner til, at få lagt udgifter ind i rejsen, som ikke bør indgå. Dette vil blot være en fortsættelse af et i forvejen kendt mønster.

I hvert fald virker det underligt, at omkring 1 1/2 dags fornøjelig overværelse af OL, af halv officiel art, indenfor en ferie periode overhovedet udløser betaling af en flybillet. Vil vil her på Hotellet anmode om diverse akt indsigter for, at få afklaret om der igen foreligger enten fusk, sjusk eller lusk-

_________

Af skatteyderne. Igen igen svindel og humbug i familien Kinnock/Thorning.

Det fortæller journalista.dk i en artikel, der er så kort at UH givet omstændighederne blæser på copyright og god citatskik.

*DISCLAIMER* Historien kan være en and. På den anden side med den historik Helle Thorning har for omgang med andres penge…

SENESTE 17. juni 15, kl. 1843. Bilag fra Carlson Wagonlit nu tilgængeligt. Se det i bunden af posten.

Vi bringer artiklen i sin helhed og linker til googlecache her.

Afsløring : Skatteyderne betalte Kinnocks feriehjemrejse

Posted by: on jun 17, 2015 | No Comments

Han havde været på ferie i Danmark, og skulle efterfølgende hjem til London for at starte i et nyt job. Alligevel var det de danske skatteydere, der betalte flybilletten mellem den danske og engelske hovedstad.

– De olympiske lege er så stort et arrangement, at det kan være svært at forestille sig et dansk værtskab for OL. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der har været på ferie i London de seneste to uger og netop har besøgt OL-byen, mener også, at man skal tænke sig godt om, før at eksempelvis København søger om værtsskabet.

Sådan skrev Politiken den 4. august 2012 i forbindelse med, at morgenavisen dækkede Helle Thorning-Schmidts besøg ved de olympiske lege i London. En tur hun tidligere overfor Billed-Bladet havde oplyst, var af privat karakter :

– I lufthavnen stødte de to TV 2-værter ind i Helle Thorning-Schmidt og hendes datter Camilla, som også skulle med SAS-maskinen til London, og så blev der tid til at snakke lidt, inden de skal mødes igen på fredag. Helle Thorning-Schmidt kommer nemlig ind i TV-studiet til Crone og Ankerdal på fredag, når TV 2 sender direkte TV i timevis fra åbningen af OL.

Men selv om at der tilsyneladende var tale om en privat rejse for den siddende socialdemokratiske statsminister, fik hendes mand Stephen Kinnock alligevel betalt sin hjemrejse fra København til London af skatteyderne. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Udenrigsministeriet og Statsministeriet.

Læs også :Velfærd på rejsen : Thorning brugte 558.444,92 kr. på Japan-besøg

Kinnock startede i nyt job – med betalt hjemrejse

Af bilaget fremgår, at udgiften beløb sig til 5.300 kr. En regning der i første omgang blev betalt af Udenrigsministeriet, som efterfølgende sendte den videre til Statsministeriet.

Det var dog ikke kun for at tilslutte sig Helle Thorning-Schmidt, at Stephen Kinnock rejste fra Danmark til England den 3. august 2012. Det skete også for, at det nuværende medlem af det engelske parlament for Labour kunne starte i et nyt arbejde hos Xynteo. Det fremgår af en såkaldt catched udgave af firmaets hjemmeside, hvor Kinnock i en dansk oversættelse omtales på bl.a. denne måde :

– Stehphen Kinnock har været managing director for partnerskabet Global Leadership and Technology Exchange (GLTE) siden august 2012. Hans arbejdsopgave er at udvide og styrke GLTE-partnerskabsprogrammet.

Selv om Stephen Kinnock med andre ord skulle på familieferie i hjembyen London inden starten på et nyt arbejde, var det altså de danske skatteydere som fik lov til at betale hans hjemrejse.

Læs også :Limousiner, Kongeværelse, VIP-behandling og drikkepenge : Thorning brugte kvart million på lynvisit i USA

Bilag der fastslår at Stephen Kinnocks billet mellem København og London i august 2012 blev betalt af de danske skatteydere

Tillæg:

Denne Lars Bjørknæs? http://knr.gl/en/node/117320

Fra linket til Billed Bladet:

Helle Thorning-Schmidt og datteren Camilla, 12, fløj i forvejen til London, hvor de skal til OL åbningen og se det danske håndboldhold spille, og så ellers holde ferie hos Helles svigerfamilien. Senere ville Helles mand, Steven og deres ældste datter, Johanna, støde til Helle og Camilla i London. (Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET)

Denne Lars Bjøknæs? http://sermitsiaq.ag/node/110179

Sagen på 180grader: https://www.180grader.dk/Sladder/journalista-dk-afslring-skatteyderne-betalte-kinnocks-feriehjemrejse

Sagen på EB / Hans Joachim Mortensen (ikke journalist) / Folkets Røst

http://ekstrabladet.dk/folkets-roest/folkevalgt/afsloering-thornings-mand-fik-ferierejse-betalt-af-den-danske-statskasse/5611946

Hvis Kinnock/Thorning selv har betalt billetten eller slet ikke har været afsted som oplyst i BB, skulle det være en smal sag for parret at fremlægge dokumentation. Ufatteligt de ikke har beredskab på den sag, hvis det er rigtigt der har været aktindsigt.

Tillæg 17. juni 15 18.45

Kinnock-Billet-til-London

Thorning har, medmindre bilagt er forfalsket et gigantisk forklarings problem: Hvorfor køres hendes mands billet gennem Udenrigsministeriet og Statsministeriet, selv for det tilfælde, at han selv skulle have betalt efterfølgende?

Tillæg 17. juni kl 20.28

Rejsedato ifølge billet for Kinnock: 3. august 2015

Fra “åbenhedsordningen”:

OL i London den 3.-5. august 2012
Transport (fly)**
6.737
Måltider o.l.
159
Overnatning
Repræsentation
Andre tjenstligt begrundede udgifter
** Betyder at ægtefælle udgifter indgår.
hts rejser 2012
Stadigvæk udestår der, at der mangler forklaring. 2 personer til London for kr. 6.737,- og en særskilt billet til mr. Kinnock på 5.300,-? Og hvad er egentligt formålet med den rejse og hvad begrunder, at der betales for ægtefælle?
Opdatering 18. juni 2015 kl 11.59
Statministeriets vejledning om ministres udgifter (2008 udgave)
Fra punkt 2.5 i vejledningen:
2.5.
Ægtefælledeltagelse
Egentlige officielle besøg, hvor det kunne blive aktuelt, at statskassen også betaler for ægtefællen, vil hyppigst forekomme for statsministeren og udenrigsministeren.
Udgangspunktet er, at ministeriet kan betale for ægtefællens deltagelse, når ægtefællen dermed bidrager til varetagelsen af ministerens repræsentativefunktioner. Dette kan for eksempel være tilfældet, når der foreligger en officiel invitation til ministeren plus ægtefælle, eller der er et særligt ægtefælleprogram.
Med hensyn til evt. ægtefælledeltagelse på ministerrejser kan følgende lægges til grund:
1) Officielle besøg
Ægtefællen er som hovedregel inviteret sammen med ministeren.
Ægtefællen deltager i givet fald fuldt ud i besøg, evt. med et separat ægtefælleprogram.
Ministeriet afholder udgifterne til transport for hele delegationen herunder ægtefællen mens værtslandet afholder udgiften til opholdet.
2)
Møder i EU, NATO, FN og andre internationale organisationer.
Det afgørende er, om der foreligger en invitation til ægtefællens deltagelse. Igivet fald kan rejsen afvikles som om det var et officielt besøg, herunder med særligt ægtefælleprogram. Der vil dog skulle afholdes udgifter til opholdet. Såfremt ægtefælle-deltagelse finder sted uden invitation, betragtesægtefællens rejse– og opholdsudgifter som private udgifter. Ministeriet kan selvsagt bistå med det praktiske arrangement. Eventuelle merudgifter til hotelværelse mv. betales af ministeren privat. Ministersekretariatet bør forud for rejsen sikre sig de nødvendige oplysninger til beregning afeventuelle ekstraudgifter i forbindelse med ægtefælledeltagelsen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s