Nazi demo i KBH

Fra BT.dk:

En gruppe på omkring 200 mennesker samlede sig omkring klokken 22.00 ved Nørrebros Runddel. Vagtchefen beskriver gruppen som autonomlignede typer klædt i sort.

»Der er en ansvarlig for gruppen, der fortæller politiet, at de vil feste lidt på Nørrebros Runddel. Det varer til cirka klokken 23.30, hvor de begynder at gå ad Nørrebrogade ind mod byen,« fortæller Henrik Brix.

»De går bagefter op ad Fælledvej, hvor de laver massivt hærværk, og hvor de smadrer ruder. Det er banker og ejendomsmæglere, det mest er gået ud over, og så Politimuseet,« fortæller vagtchef Henrik Brix.

Til sidst endte demonstrationen på Sankt Hans Torv, hvor demonstranterne begyndte at grave brosten op.

Tilbage i 1992 var der en lignende optøjer arrangeret af bl.a. Rene Karpantschof en trofast støtte af bl.a. den panarabiske nationalsocialistiske terrorgruppe Blekingegadebanden og instrumental i at få Henrik Gade Jensen beløjet med “nazisme”. Belyvning blev udført af David Trash og kommunisten Rasmus Lindboe i det marxistiske blad Des-Information.

En anden arrangør var Thomas Sæhl Sørensen, sidenhen sjovnalist på DDR, muligvis “kilde” til DDRs dækning af optøjerne, der udelukkende forkuserede på, at der skulle være givet en ordre af politiet “Skyde efter benene”. Efterforskningen afdækkede ikke, at nogen politimand skulle have givet ordren, hvilket i og for sig er uden relevans da betingelserne for at afgive skud var opfyldt. Tilgengæld kan man sagtens forestille sig, at arrangørerne har forberedt en person på, at arbejde bag politiets linier og afgive ordren i det håb, at nogle demonstranter ville dø, og derefter ville kunne bruges som martyrer.

Thomas Sæhl har sidenhen gjort karierre som partikommisær i Waffen-SF og bl.a. tjent som såkaldt spindoktor for Villy Søvndal.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s