Kasler bagvasket med “nazistiske sympatier”

Og det er ingen ringere end en poet ved navn Thomas Boberg, der gør det i en kommentar til til “Holdt sagen”

På bloggen “Promenaden” skriver han bl.a.:

Det er mig ubegribeligt at så mange voksne mennesker vedblivende kan lade sig ophidse af denne – for normalnedepåjordendanskere – åbenbart så fremmedartet eksotiske og urovækkende tilgang til virkeligheden. Nede under dette heroiske opklaringsarbejde gemmer sig nok en anden dagsorden, nemlig den utrolig trættende værdikamp som de tidligere (og stadig?) så underkuede ”højreorienterede” (en af hovedpersonerne, Martin Kasler, endda yderliggående – forstås- højreorienteret blogger med nazistiske sympatier) fører mod de ”kulturradikale”.

Indledningsvist skriver Boberg om sit syn på Holdt sagen:

Jeg må indrømme, at den hetz mod Jacob Holdt, der kører for tiden, bl.a. med udgangspunkt i røverhistorien om den meget omtalte 134 årige ”slave” Charles Smith, er svær at tage alvorlig. Jeg kan i hvert fald ikke se den som led i en vigtig debat om sandhed og løgn i en selvbiografisk rejsedokumentarist/ forfatters værk. Og jeg er hverken Politiken, Information eller Jacob Holdt apologet. Hvilken læser ville dog seriøst tro, at der her skulle være tale om en faktuel sandhed – jo muligvis min syvårige datter kunne man bilde det ind, selvom hun allerede nu har et ret nøgternt forhold til virkeligheden, hun siger fx at der selvfølgelig ikke findes trolde – kun i Norge. Det er jo Charles Smith selv der fortæller den, og en sådan historie er naturligvis altid et scoop, den siger noget om fyrens egen selv/virkelighedsopfattelse, som fabulant/mytoman med et budskab fra den verden, han er opvokset i.

Well. For det første er nazisme ikke en højreorienteret ideologi, men en venstreorienteret. Et af de punkter man kan pege på som en modsætning mellem nazisme og andre venstreorienterede ideologier, herunder “kulturadikalisme”, er i synet på modernisme og modernitet.

For det andet så har Kasler ved en retsag fået tilkendt kr. 10.000,- i erstatning for netop, at blive kaldt “nynazist” af den dømte voldsmand, sjovnalisten Rune Eltard Sørensen. I dommen hedder det:

Følgende sigtelser, der er ubeføjede, mortificeres efter straffelovens § 273, stk. 1, oprindelig billedtekst, “nynazisten Martin Kasler”, samt sigtelsen …“Martin Kasler, der … også har været organiseret med medlemmer af den militante nazistiske gruppe Blood and Honour”.

Noget andet er så, at Boberg har et forvredet syn på skillelinien mellem dokumentar og skrøne mageri. Hvis man har det synspunkt, at virkeligheden skabes efter forgodbefindene med sproget som værktøj, kan det naturligvis være det samme, hvor skillelinien ligger. Men det er tydeligvis ikke Bobergs pointen. Han vil bare have lov til, at placere den efter eget forgodtbefindende.

Der kan være masser af sandhed i skrøner, af og til kan det endda være hensigtsmæssigt at pakke en sandhed ind i skrøner. Men det er kun løgnhalse, der pakker deres skrøner ind i dokumentar. Typisk for at opnå et eller andet, ofte penge og hæder.

Tillæg.

Straffelovens § 268 (bagvaskelse)

§ 268. Er en sigtelse fremsat eller udbredt mod bedre vidende, eller har gerningsmanden savnet rimelig grund til at anse den for sand, straffes gerningsmanden for bagvaskelse, og den i § 267 nævnte straf kan da stige til fængsel i 2 år.

Vi vil sådan set gerne fra Boberg høre hvad hans rimelige grunde er til, at sammenkæde Martin Kasler med “nazistiske sympatier” består i.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s