Flygtige fordele

På dagens JP.dk piver nogle borgmestre over, at de på grund af muhammedanerbyrden bliver nød til, at spare på de ydelser, der ellers begrunder de voldsomme skatteudskrivninger; børn og ældre. Fra artiklen:

Det stigende antal flygtninge presser kommunerne så hårdt på økonomien, at det flere steder vil resultere i besparelser på den kommunale service til f.eks. ældre og børn.

Sådan lyder meldingen fra en række af landets borgmestre i en rundspørge, som Jyllands-Posten har foretaget blandt de 92 af landets kommuner, der modtager flygtninge.

I alt 52 har svaret, og af dem angiver to ud af tre – 34 borgmestre – at tilskuddet fra staten er utilstrækkeligt til at dække udgifterne. Det betyder ifølge 18 af borgmestrene videre, at der i år eller inden for det kommende år må skæres på kommunens service på andre områder.

I Allerød Kommune nord for København regner borgmester Jørgen Johansen (K) med et årligt minus på 20-25 mio. kr. på flygtninge. Det svarer til ca. 1,6 pct. af kommunens budget, påpeger han.

For lidt over et år siden kunne Bornholms borgmester, socialdemokraten Winnie Grosbøll, ellers ikke se andet end fordele for Bornholm i et solidt muhammedansk tilskud til øen. Til DDR berettede hun:

Bornholm vil meget gerne have flere flygtninge til øen, fordi det vil være en fordel på mange områder. Det siger borgmester Winni Grosbøll.

Det kunne være en fordel

– For eksempel kunne et asylcenter give beskæftigelse til pædagoger og socialrådgivere. Og det ville være godt hvis vi kunne få flere børn i skolerne. Både i modtageklasserne for tosprogede børn og i folkeskolen generelt, siger Winni Grosbøll.

Winni Grosbøll har af flere gange opfordret til at Bornholm får flere flygtninge og Udlændingestyrelsen har også være på besøg her på øen, men hidtil er ønsket om flere flygtninge strandet på, at Udlændingestyrelsen synes, at Bornholm er for langt væk.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s