Rock trusler

Tilbage i marts 2015 havde UH en omtale af knallertrockerne i DAD og deres koncert i Manila.

Der er den yderligere vinkel på DAD, at de udover at hælpe den berygtede islamofile socialdemokrat Poul Nyrup Rasmussen med hans rehab ovenpå hans udtalelser om stueurenhed, og at deres sanger Jesper Binzer stille op som indslag i valgkampen med støtte til partiet Enhedslisten (et sammenrend af fascister, kommunister, nazister og islamofile), så betjener de sig også af en – sikkert dygtig koncertarrangør – men til gengæld også en koncertarrangør med suspekte kontakter til voldelige venstreekstremister. Det viser et kig i bagkataloget hos bloggen Junikredsen, hvor der er en fyldig omtale af en af cheferne i DADs koncertarrangør, Beatbox, Peter Sørensen. Det skal tilføjes, at Peter Sørensen tilsyneladende er ude af Beatbox som medejer, ifølge dette opslag hos CVR, men på den anden side fremgår det af denne GAFFA artikel, at han spiller en ledende rolle i firmaet pr. oktober 2014.

Fra posteringen hos Junikredsen

Ringede efter tæskehold
Episoden blev af medierne omtalt som “gadekampe på Vesterbro”. Men to år senere indrømmede Monsun-aktivisten René Karpantschof i en bog, at der ikke havde været tale om gadekamp, men om et uprovokeret overfald begået af ”tilstedeværende antinazister” på Vega, der mishandlede den unge mand med ” slag og spark samt et skud i ansigtet med en gaspistol.”

Karpantschof bekræftede dermed de rygter, der i 1997 var i omløb om overfaldet og som bl.a. blev bragt til torvs i en lokalavis på Vesterbro. Ifølge disse rygter havde ansatte på Vega dog ikke direkte deltaget i afstraffelsen af den tidligere skinhead. Ansatte på Vega havde derimod sendt bud efter tæskeholdet fra Nørrebro og derefter smidt den unge mand i favnet på de bevæbnede bøller.

Sagen er aldrig blevet fuldt belyst og det vides derfor ikke med bestemthed, hvem der fra Vega ringede efter Antifascistisk Aktion. Men som Junikredsen i dag kan afsløre, så var en af spillestedets daværende ledere den samme mand, der fra Christiania få år tidligere iværksatte forfølgelsen af journalisten Lars Villemoes.

Mystik om penge
Det drejer sig om direktør Peter Sørensen fra bookingbureauet Beatbox Booking & Concerts, der bl.a. har D.A.D. i sin stald.

I 1989 stiftede Peter Sørensen foreningen Strictly Underground på Christiania, fordi man via en støttekoncert skulle rejse penge til en skateboard-bane. Ifølge Peter Sørensen blev koncerten en succes, men Christiania måtte vente ti år før hash-baronen Albert Hatchwell Nielsen som led i et reklamefremstød for sin lovlige virksomhed, tøjfirmaet ALIS, finansierede projektet.

Det er fortsat et mysterium hvor pengene fra Sørensens støttekoncert blev af, men i de kommende år fik Strictly Underground rimelig succes som koncertarrangør, fordi man kontrollerede Københavns daværende eneste mellemstore koncertsted, Den Grå Hal på Christiania.

Trusler i KB-hallen
I august 1993 blev Peter Sørensen som privatperson hyret af det etablerede bookingbureau Infra Rouge som praktisk leder omkring en koncert i KB-hallen. Via Sørensen blev tæskeholdet Antifascistisk Aktion hyret som Infra Rouges vagtværn. ”Jeg mente, at vi gav penge til et godt formål ved at betale Antifascistisk Aktion for at komme med vagtfolk”, undskyldte bookingselskabets direktør senere.

Som tidligere omtalt af Junikredsen, så skrev musikanmelderen Lars Villemoes i sommeren 1993 en række dybdeborende artikler om det autonome miljø efter Nørrebro-optøjerne 18. maj samme år. Da han skulle anmelde rockkoncerten i KB-hallen, oplevede han følgende:

”Da jeg kom til KB-hallens indgang, måtte arrangørerne hjælpe mig med at komme gennem deres egne security-folk. Disse sikkerhedsfolk bestod blandt andet af folk fra Den røde Bande og Kollektivet for Kommunisme, som jeg har skrevet om.”

”Du er en modig mand, og der kan ske ting med dig inde i mørket”, truede AFA.

Opbakning til trusler
Efter koncerten i KB-hallen blev Villemoes ringet op af Peter Sørensen og meddelt, at han nu officielt var på AFA’s ”sorte liste” og at Strictly Underground derfor nægtede ham adgang til Den Grå Hal.

Flere danske aviser truede med at boykotte enhver omtale af arrangementer i Den Grå Hal, hvis Strictly Undergrounds og AFA’s forfølgelse af Villemoes ikke ophørte. Infra Rouge lagde pres på Peter Sørensen, der derfor kom med en ”lunken tilbagetrækning”.

Men få dage senere meddelte Strictly Underground så til pressen, at Lars Villemoes ”på ubestemt tid” var forment adgang til Den Grå Hal. Som begrundelse påstod gruppen:

På grund af Villemoes er en række mennesker blevet truet på livet af grønjakker og fascister, og før han giver en undskyldning i sin avis, vil vi ikke se ham.

Udfaldet mod Villemoes fik en ledende avis til at bemærke:

Denne påstand er ikke dokumenteret. Og navnene, Lars Villemoes har skrevet, har alle været offentliggjort på åbne retsmøder på domfældte personer.

Tillæg (19. oktober):

Weekends Reclaim The Streets terroraktion på ved Christania har selvfølgelig en historisk kontekst, hvoraf ovenstående kun er en mindre del. I en tidligere postering har UH været omkring 18. maj 93 urolighederne, her. I forbindelse med den seneste aktion udtaler en chef i Politiet, Peter Dahl, til TeeVeeToo:

– Der er nogle mennesker, der har en dagsorden om at skade politifolk. For jeg kan ikke se, at der har været andet i tankerne, når man bygger barrikader og indhyller hele gaden i kraftig røg fra røgbomber – og i samme øjeblik politiet kommer frem for at slukke ilden i de her barrikader, så bliver de mødt massivt af sten og molotovcocktails. Så er det efter vores opfattelse klart, at det er politifolkene, man kaster efter. Det er fuldstændig uhørt, siger politiinspektøren.

– Det kunne være endt meget værre. Jeg er ked af at sige, at de “gudskelov” bare blev ramt af sten, men det havde endt meget værre, hvis de var blevet ramt af molotovcocktails. Så havde de ikke kunnet klare det med skadestuebehandling, siger operationslederen.

Godt set Dupont. Som i 1986, 1993 … og både før og efter.

I forbindelse med drabssagen mod den nu afdøde HAer Micael Brockside, udtalte en person med kendskab til de involveredes familie relationer til Ekstra Bladet, pr. UHs hukommelse, om baggrunden, at der var ikke bare nye fjendskaber, men også gamle og nedarvede, som gik tilbage til før WWII.

Og i øvrigt er metoden SOP i den venstreekstreme personkreds.

På FB lagde gruppen denne opdatering, som forklaring:

151019 rcs fb opdate

I en anden artikel hos TeeVeeToo citeres Peter Dahl for følgende:

Tidligere lørdag udtalte han til TV 2:

– Det er vores opfattelse, at det (optøjerne, red.) udsprang fra en personkreds omkring Pusherstreet og så personer fra det autonome miljø. De to grupper ser ud til at have slået sig sammen.

Ja da. Det gjorde de engang først i 1990erne.

I øvrigt vil UH erklærere sig enig med RCS på et punkt:

Når beslutningstagerne står målløse tilbage, er det kun et tegn på at vi kun kan råbe dem an, når der er bål i gaderne!

Hvad angår, at beslutningstagerne, og det gælder både det politiske niveau og chefgangene hos politiet i øvrigt, fremstår mål_løse, så er det en iagtagelse vi deler her på Hotellet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s