Agter Aktindsigter

Ovre på den konkurrerende blog, Des-Information, hidser den gamle kommunist Ulrik Dahlin, sig op over, at Lars Løkke er blevet orienteret forlods når der har været søgt aktindsigt i sager der vedrørere ham og skriver fornærmet bl.a.:

Den 21. oktober 2013 søgte Berlingske aktindsigt hos Moderniseringsstyrelsen i den dengang tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens eftervederlag som minister. To dage efter var styrelsen færdig med et udkast til besvarelse, og den 25. oktober blev svarudkastet sendt til Nicolai Mallet, som er advokat for Lars Løkke Rasmussen.

I styrelsens aktlister blev denne mail til advokaten journaliseret som »TIL DRØFTELSE MED ADVOKAT – UDKAST til svar til Berlingske«.

Først den 30. oktober – altså efter Nicolai Mallet havde fået styrelsens svarudkast »til drøftelse« – modtog Berlingske svar på sin aktindsigt.

Det behøver Dahlin nu ikke være fornærmet over. Dels har Ombudsmanden udtalt, at det er noget forvaltninger bør gøre af sig selv, dels er det praksis i mange forvaltninger, at man samtidig med, at man besvarer en anmodning om aktindsigt, så sender man en kopi til den fysiske eller juridiske person det vedrører. I øvrigt kan man jo bare, når man beder om aktindsigt, selv sende en kopi til den det handler om. For det handler vel om, at oplyse et eller andet af offentlig interesse og ikke om, at ligge i baghold på kalkun jagt?

Ej heller er der noget i vejen for, at en forvaltning når der kan være tvivl om hvorvidt noget er indenfor hvad offentlighed kan have krav på, eller kan være beskyttet, spøger den hvis forhold det handler om. Der er jo ikke grund til, at bruge dage og uger på sofistikerede juridiske overvejelser, hvis den det handler har den holdning, at der godt kan ske offentliggørelse.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s