Minoriteter i 3′ potens

Oven på jihad-angrebet i Paris er alle sejl sat til i MSM for at forklarer, at islam skam er en fredelig religion og at mere “mangfoldighed” er løsningen. Pravda i Pilestræde har fået lavet en spørgeundersøgelse, hvor 21% af danskerne angiver, at have fået et mere negativt syn islam og muhammedanere oven på angrebet. Pravda har så hidkaldt den berygtede Gabi Schmidt, fusker og professor på RUC, til at hælde lidt “islam ER fredelig” olie på det oprørte vand. Fra artiklen:

Langt hovedparten af danskerne, 74 procent, siger dog, at deres generelle syn på muslimer er uændret. 1 procent har fået ændret deres syn på muslimer til det bedre, mens 21 procent har ændret opfattelsen af muslimer i en negativ retning.

»Det er ikke overraskende for mig, at der kommer den reaktion, hvor hver femte dansker har ændret deres generelle syn på muslimer. Men jeg synes, det er bekymrende, at det er så mange,« siger hun.

Frygt er en stærk følelse, siger professor Garbi Schmidt, og den kan i høj grad være med til at definere, hvordan vi forholder os til forskellige grupperinger i samfundet.

»Frygt gør noget ved os. Det er stærkt og betydningsfuldt, og det er det, terroristerne ved,« siger hun.

En minoritet i minoriteten

Garbi Schmidt advarer dog mod, at vi går i terroristernes fælde, når de stiller sig op som muslimer og begår terrorhandlinger, som i Paris. Ifølge Schmidt er formålet blandt andet netop at fremme mistænkeliggørelsen blandt europæiske muslimer.

»Vi har en tendens til at glemme det, men terroristerne repræsenterer en minoritet i en minoritet i en minoritet. Det som vi glemmer, og som vi bliver nødt til at holde fast i, for at undgå polarisering, er at være opmærksom på den fælde, som bliver stillet op for os – terroristerne ønsker jo netop at ændre holdningen til de muslimer, der lever i Europa og Vesten, og det skal vi være meget opmærksomme på,« siger hun.

»Som befolkning er vi jo forskellige på alle mulige måder. Men hvis vi begynder at få mindre tillid til hinanden på tværs af grupperne, så mister vi noget sammenhængskraft, og det kan være med til at skabe endnu mere had på begge sider,« siger Garbi Schmidt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s