Om igen Jarl

På BT.dk føre den ellers fornuftige Jarl Cordua den gamle krikke af stald, at man ikke kan afvise asylsøgere. Det er Gammeltoft Hansens, både den yngre og den ældres krikke. Jarl skriver bl.a:

’Grænsekontrol’ opfattes af mange som en effektiv prop for flygtningestrømmen. Realiteten er dog, at flygtninge ved grænsekontrol bliver mødt med spørgsmålet: Hvad vil du her? Hvis svaret er ’søge asyl’, så bliver en asylsag åbnet, da Danmark er forpligtet til at gøre det på grund af de konventioner, som vi har tiltrådt. Ved øvrige svar f.eks. ’gennemrejse til Sverige’, så bliver vedkommende sendt tilbage til Tyskland. Set med svenske briller vil dansk grænsekontrol være det bedste, der kan ske, for så kommer der ikke flere flygtninge til Sverige via Danmark.

Det er ganske enkelt ikke rigtigt, at hvem som helst ved henvendelse på territoriet eller eventuelt en repræsentation i udlandet har krav på, at få en ansøgning om asyl realitets behandlet, endsige at Danmark skulle bære bevisbyrden for at påvise, at en asylansøger ikke har krav på asyl.

Så om igen Jarl og fortæl gerne, hvor i “konventionerne” du finder belæg for påstanden.

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s