Thornings eftermæle

Socialdemokraterne græder tøre tåre over Thonings exit, men finder dog anledning til et raskt lille hadeangreb på Pia K. Man må jo kaste med de sten der er for hånden synes tankegangen at være. BT beretter om den sag:

Peter Hummelgaard Thomsen (S) har fattet tasterne og kritiseret Folketingets formand via sin Facebook-profil, hvori han konstatere, at den tidligere formand for Dansk Folkeparti og nuværende formand for Folketinget ikke er sit formandskab værdigt.

»Pia Kjærsgaard er simpelthen uværdig som Folketingets formand. Nu langer hun igen en sviner afsted mod Helle Thorning-Schmidt. Det burde ellers ikke være svært for Folketingets formand at sige noget pænt om landets første kvindelige statsminister.

Pia Kjærsgaard viser, at hun er et meget lille menneske.

Når nu vi ikke kunne beholde Mogens Lykketoft som formand, så vil jeg hellere have Bertel Haarder. ‪#‎intetformat‬«

I Pia Kjærsgaards interview med dr.dk, svarer hun blandt andet på, hvordan hun vil huske den første kvindelige statsminister i landet.

»Men hvordan vil jeg beskrive hende? Meget ambitiøs, men det gik jo ikke, som hun gerne selv ville have, det skulle gå. Det er klart. Hun tabte valget, og ud fra det tror jeg, at hun, fra den dag hun tabte valget, har søgt andre poster. Det vidste vi jo også godt, og nu ser det så ud til, at hun har fået det«, siger Pia Kjærsgaard til dr.dk og slår fast, at Helle Thorning-Schmidts hjerte har været et andet sted i lang tid.

»Jamen, det synes jeg ikke er noget nyt, må jeg stilfærdigt sige. Det tror jeg, det har gjort længe, så jeg håber faktisk oprigtigt for hende, at det lykkes denne gang.«

Tilbage i oktober 2015 var socialdemokraten Søren Mørch på banen på Altinget.dk med denne bedømmelse af Thorning:

”Man vil huske hende som den første kvindelige statsminister. Og that’s it.”

Ifølge Mørch vil Thornings eftermæle ikke indeholde stort andet. Hun blev i hans optik en ”ligegyldig figur”.

Skæv begyndelse
Mørch peger på, at det allerede gik galt ved regeringsdannelsen i 2011. S og SF gik som bekendt til valg på et fælles program, som ikke overlevede i regeringsforhandlingerne med Radikale.

”Hendes forberedelser og hendes politik blev fejet af bordet. Man ender med et regeringsgrundlag, som er helt anderledes end det, man gik til valg på,” siger han og fortsætter:

”Det betyder jo, at det ikke er hendes politik. At det ikke er hendes regering. Og så er hun jo ligegyldig. Der står hendes navn på regeringen, men der kunne lige så godt have stået et andet navn. Det synes jeg er karakteristisk for hende. At hun er ligegyldig.”

Pia K er egentlig en hel del venligere end Søren Mørch var i oktober i bedømmelsen af skattesvindleren Helle Thorning.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s