Folkeafstemning nu

Enheilslizten, WAFFEN-SF, Radigalningene samt Alternaivisterne vil have en folkeafstemning om hvor tæt man må bygge på kystlinien. Her på hotellet vil vi også gerne have en folkeafstemning, nemlig den om hvorvidt muhammedansk indvandrig skal tillades. Overhovedet.

Vi ser muligheden for en rask lille combo her: DF støtter landsbytosserne i deres ønske mod, at de til gengæld støtter en folkeafstemning om muhammedansk indvandring. Hvad kan gå galt? Intet. Fra Al-Ritzau telegrammet gengivet i Pravda i Pilestræde:

København: Høje hoteller og forlystelsesparker helt ud til strandkanten.

Det er, hvad Enhedslisten frygter, hvis regeringens planer om at lempe loven for strandbeskyttelse bliver gennemført. Det vil gøre det muligt for kommuner at bygge hoteller og aktiviteter, der kan gavne turismen, tættere på kysterne.

I et forsøg på at standse planerne vil Enhedslisten have forslaget ud til folkeafstemning.

– Hvis vi først begynder at bygge på kysterne, er det uigenkaldeligt, siger Enhedslistens miljøordfører, Maria Reumert Gjerding.

Grundloven kræver, at 60 medlemmer af folketinget bakker op om, at danskerne skal til stemmeurnerne for at afgøre fremtiden for Danmarks kyster.

SF har allerede meldt ud, at partiet støtter en folkeafstemning.

Også Alternativet og De Radikale har været meget kritiske over for regeringens planer. Men selv hvis det lykkes Enhedslistens miljøordfører at overbevise partierne om, at lovændringen skal til folkeafstemningen, vil der være lang vej til 60 stemmer.

Derfor håber Maria Reumert Gjerding at få støtte fra Folketingets største parti, Socialdemokraterne.

– Vi skal have fat i Socialdemokraterne. Det her er gammel socialdemokratisk hjerteblod, så jeg håber, at der er en masse fornuftige socialdemokrater, der ønsker at bevare strandbeskyttelsen, siger Maria Reumert Gjerding.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s