Kilde nyt – Ingeniøren tilgængelig

Mediawatch beretter dette d. 12 april med en pressemeddelelse fra Ingeniøren selv som kilde. Det hedder bl.a.:

Mediehuset Ingeniøren og Ingeniørforeningen slår dørene op til nyt digitalt arkiv med adgang til  310.000 siders dækning af dansk teknologiudvikling og ingeniørarbejde gennem tiderne.

Det skriver Mediehuset Ingeniøren i en pressemeddelelse.

Det digitale arkiv er frit tilgængeligt for alle på nettet og rummer en række historiske fagblade og tidskrifter, herunder det oprindelige Ingeniøren fra 1892 til 1962, Tidsskrift for Elektro- og Maskinteknik, Tidsskrift for Ingeniør- & Bygningsvæsen, Ingeniørens Ugeblad og det nuværende Ingeniøren frem til 2000.

Og vi har da allerede været på besøg og set spændende artikler, såsom tilbage i 1960erne, hvor et bornholmsk firma leverede rør til kloaksystemet i Mecca, hvad der gav anledning til, at der også blev bygget et CCTV-center 15 km udenfor byen således vantro ingeniører kunne lede arbejdet uden at besudle byen ved deres tilstedeværelse. Og beretningen fra Indonesien, hvor COWI forestod en større tvangsforflytning.

Desuden er der den artikel, som Blekingegadebande medlemmet Nicolai Döllner, daværende redaktionssekretær på bladet, nu Døllner og chefredaktør på Dagens Medicin, skrev om den filippinske by Davao City, og meget andet interessant.

Arkivet er tilgængeligt her: http://www.e-pages.dk/ingarkiv/9397/

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s