Navne nyt: Maoist fylder 60

Den skyde gale maoist og fagdoreningspamper Bente Sorgenfrey fylder 60 oplyser en note på Altinget.dk, der også giver mulighed for, at en hilsen kan fremsendes. Tilbage i de glade dage blev der ind imellem fejringen af bevægelsens mord på millioner af tilfældige kinsere og andre også tid til, at deltage i skydetræning. Med Deres Egne Ord har sakset den perle fra Sorgenfrey:

Eks-KAP’eren Bente Sorgenfrey interviewet af eks-KAP’eren Peter Øvig Knudsen:

»Men vi var også ekstreme: Jeg har selv gået til skydetræning en overgang. … Mange af os var fascineret af modstandskampen under anden verdenskrig, vi havde læst tonsvis af bøger om den tid og lyttet til kloge, gamle mennesker.«

– Var det et individuelt initiativ hos dig at gå til skydetræning?
»Nej, det lå også i luften. Vi havde en forestilling om, at det var godt at kunne betjene et våben.«

– Men var det partiet, som arrangerede skydetræningen?
»Nej. Men vi var en gruppe folk fra partiet, som deltog sammen. Det foregik i en skydeklub, som var organiseret på en virksomhed.«

– Man kan sige, at det så var med god grund, hvis efterretningstjenesten holdt øje med partiet,for der stod ‘væbnet revolution’ i partiprogrammet

»Det gjorde der jo. Men selvom jeg gik til skydetræning, havde jeg svært ved at forestille mig, at en væbnet revolution nogensinde ville blive sat på dagsordenen i et land som Danmark. Men vi må have troet på den situation som en mulighed, så egentlig kunne partiet godt selv have organiseret skydetræning. Jeg ved ikke, om det er foregået i andre cirkler end dem, jeg har bevæget mig i.
Jeg ved, at de havde skydetræning i vores søsterparti i Norge …«

Da Sorgenfrey havde opgivet at udbytte den produktiveklasse ved simpelthen, at slå den ihjel og røve de efterladte værdier, slog hun sig på fagforeninger som middel til udbytning. En sag fra 2004, omtalt i Samarbejds-Politiken belyser det:

Den overraskende beslutning kommer efter ugers massiv kritik af den kontroversielle fratrædelsesordning, som sikrer politisk valgte topfolk i Landsforeningen for pædagoger og klubfolk BUPL et halvt års fuld løn ved fratrædelse – uanset om de bliver væltet eller forlader jobbet frivilligt til fordel for et andet.

En anden KAPer, blandt mange, er den berygtede terroradvokat Thorkild Høyer, der dog næppe har haft behov for at udbytte nogen, udover den udpinig af skatteyder der ligger i, at disse i hovedesagen betaler hans salær, da han har arvet et større gods i nordjylland.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s