Bestikkelsessag: tråde til S & Helle?

EB fortæller, at Lars Løkke fond til støtte for utilpassede muhammedanere, såkaldt “unge”, har modtaget cirka kr. 25.000,- fra et af leverandørfirmaerne i sagen. EB oplyser at firmaet er “3A IT Solutions”. EB oplyser bl.a.:

Den 51-årige er sigtet for at have medvirket til ‘aktiv bestikkelse’ af offentlige it-chefer fra Rigspolitiet og Region Sjælland, som ifølge sigtelserne fik adgang til en konto med en million kroner og blev inviteret med på en tur til Dubai til 80.000 kroner.

UH kan afslører at det ikke kun er Løkke der har forbindelse til IT bestikkelsessagen. Også Socialdemokraternes statsministerkandidat, skattesvindleren Helle Thorning, har forbindelse til sagen.

Den sigtede chef hos Rigspolitiet, MSH, skulle være en berygtet støtte af Socialdemokraterne og giver da også på sin Twitterkonto i forbindelse med udskrivelsen af folketingvalget, udtryk for støtte til netop “Helle”, en måde at omtale skattesvindleren på, som er almindelig blandt dedikerede socialdemokrater.

Helle virker tændt, næsten over-tændt

Skriver han således på twitter 31. maj.

At danske politikere, især socialdemokrater, er involveret i korruption er ganske almindeligt. I flæng kan nævnes Dagpengesagen, salget af Københavns Kommunes boligejendomme, tyveriet af telefonselskaberne, det pågående tyveri af vandforsyningsselskaberne og hele DONG-komplekset, der indtilvidere er endt med, at DONGs de facto konkurs er blevet holdt skjult gennem långivning fra et internationalt konsortium, mod sikkerhed i/for, at långiver selv kan opkræve en overhead på den almindelige energiforbrugers regning i fremtiden, og/eller udbetalinger/andele i forbindelse med salg/frasalg af dele af DONG. Långiver er således sikret mindst lånet og renters betaling, plus en ubestemt profit, hvis eneste modydelse synes at være, at socialdemokratiske politikere friholdes for ansvar.

Tillæg 29. juni 2015

En af cheferne i 3A IT, der har været varetægtsfængslet i sagen mener ikke der har været tale om bestikkelse (kick back), og deri har har han meget vel en ubehagelig pointe for anklagemyndigheden og de der rejste sagen. Hos Business berettes det af Peter Trans, chef for 3A IT og tidligere hos Atea:

I interviewet kommer han med sin version af omstændighederne omkring den omstridte konto 2840, der angiveligt skulle være blevet brugt til at smøre medarbejdere i regionen. Og hans budskab er klart: Der var ikke noget suspekt ved den meget omtalte konto, der bl.a. blev brugt til rejser og dyre vine. Konto 2840 har ifølge Peter Trans blot været brugt til at administrere en rabatordning og den er blevet godkendt af Deloittes revisor hvert eneste år, fortæller han.

»Kontoen kan sammenlignes med en loyalitetsaftale hos SAS, hvor du optjener point, der kan bruges – ikke hos Easyjet, men hos SAS,« siger han til finans.dk.

Selv om en del af pengene fra kontoen er blevet brugt på dyre vine og andet vellevned ud over det sædvanlige, er det ifølge Peter Trans ikke det samme, som at der var tale om bestikkelse.

Så noget kunne tyde på, at nok er der tale om korumperet (ødelagt) foretningspralsis, men det er ikke på det punkt, der i første omgang blev udpeget. Det er snare i Region Sjællands udbud, der har været urent trav. Man har ønsket sig et bestemt udfald og har forsøgt sig med snusk man havde liggende i skuffen. Det bliver spændende at se, hvem der ender med at blive ramt af det, ikke eller negative økonomiske kick back, der er lagt op til.

Også demonstrere det meget godt, hvordan danish style corruption fungere i praksis. Ikke noget med fedtede brune kuverter og alt er konteret på de rigtige konti. Der er ikke noget at komme efter og imorgen kommer der en god løsning…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s